Длабинска анализа на пазарот на хемикалии за хидроизолација и маргинален раст на приходите 2018-2023 година

Хидроизолационите хемикалии се користат за да се спречи секоја подлога да се спротивстави на навлегување вода под одредени услови.Хидроизолацијата осигурува дека секоја структура што се користи во услови на влажна средина е водоотпорна и спремна за супстанции.Хидроизолационите хемикалии го продолжуваат векот на секоја инфраструктурна работа.Сепак, исто така спречува пенетрација на вода или истекување на вода што може да се постигне со помош на хемикалии за водоотпорност.Пенетрацијата или истекувањето на вода може да предизвика електрични и метални опасности заедно со намалениот век на траење на секоја голема инфраструктура.

АМА неодамна додаде сеопфатна студија на над 200+ страници во својата публикација на пазарот „Хемикалии за хидроизолација“ со историски и прогнозирани податоци од 2013-2025 година.Студијата обезбедува поделба на големината на пазарот по приходи и обем за потенцијалните земји и важни деловни сегменти.Список на некои играчи од широк список на покриеност што се користи при пристапот одоздола нагоре се The Dow Chemical Company (Соединети Американски Држави), BASF SE (Германија), Wacker Chemie AG (Германија), Carlisle Companies Inc. (Соединети Американски Држави), WR Grace & Company (Соединети Американски Држави), Sika AG (Швајцарија), RPM International Inc. (Соединети Американски Држави), Pidilite Industries Ltd. (Индија), Mapei SpA (Италија), Carlisle Companies Inc. (Соединети Американски Држави)

Сегментација на пазарот по тип (битумен, еластомери, PVC, TPO, EPDM), примена (покриви и ѕидови, подови и подруми, управување со отпад и вода, тунели, други), тип на систем (преформирани мембрани, облоги и LAM, интегрален систем)

Распадот на ниво на земја вклучува: Северна Америка (Соединетите Американски Држави, Канада и Мексико) Европа (Германија, Франција, Обединетото Кралство, Шпанија, Италија, Холандија, Швајцарија, нордиските, други) Азија-Пацифик (Јапонија, Кина, Австралија, Индија, Тајван, Јужна Кореја, Блискиот Исток и Африка, други)

ПВЦ 1


Време на објавување: 29.06.2019
WhatsApp онлајн разговор!