Геомембрана на ХДПЕ

Краток опис:

Геомембраната HDPE (полиетиленска геомембрана со висока густина) користи високо-квалитетна полиетиленска девствена смола, главна компонента на 97,5% полиетилен со висока густина, околу 2,5% јаглерод-црна боја, средство против стареење, антиоксиданс, апсорбер на UV и стабилизатор; Таиан Таидонг воведе ултра ширина на автоматска опрема за производство на геомембрани со антиегапциска HDPE, сите производи произведени според GRI стандардите и ASTM стандардите за тестирање. Завршивме спецификации, мазна површина и текстура површина, дебелина од 0,10 мм до 4,0 мм, ширина може да биде до 10 м, геомембраната HDPE може целосно да ги исполни барањата за примена на санитација за животна средина, заштеда на вода, градежништво, општинско инженерство, пејзаж, Петрохемиски производи, рударство, сол, земјоделство, аквакултура.


детали за производот

Тагови производ

Опис:

Геомембраната HDPE (полиетиленска геомембрана со висока густина) користи високо-квалитетна полиетиленска девствена смола, главна компонента на 97,5% полиетилен со висока густина, околу 2,5% јаглерод-црна боја, средство против стареење, антиоксиданс, апсорбер на UV и стабилизатор; Таиан Таидонг воведе ултра ширина на автоматска опрема за производство на геомембрани со антиегапциска HDPE, сите производи произведени според GRI стандардите и ASTM стандардите за тестирање. Завршивме спецификации, мазна површина и текстура површина, дебелина од 0,10 мм до 4,0 мм, ширина може да биде до 10 м, геомембраната HDPE може целосно да ги исполни барањата за примена на санитација за животна средина, заштеда на вода, градежништво, општинско инженерство, пејзаж, Петрохемиски производи, рударство, сол, земјоделство, аквакултура.

Карактеристики на производот:

1.Добри физички и механички перформанси

2. Висок отпор на кинење, силна прилагодливост на деформација.

3. Отпорна на пункција, отпорна на стареење, ултра-виолетово зрачење, масло и сол и отпорност на корозија.

4. Добра прилагодливост на висока и ниска температура, нетоксичност, долг работен век.

5. Добри водоотпорни, дренажни, анти-проточни и влажни ефекти.

6. Комплетни спецификации за ширина и дебелина, ниска цена и лесна инсталација.

Технички лист со податоци:

Бр Тест ставка Технички податоци
Дебелина (мм) 0,50 0,75 1.00 1,25 1,50 2.00 2.50 3.00
1 Густина g / m2 > 0,94 > 0,94 > 0,94 > 0,94 > 0,94 > 0,94 > 0,94 > 0,94
2 Јачина на принос на затегнување (MD&TD) (N / mm) > 8 > 11 > 15 > 18 > 22 > 29 > 37 > 44
3 Јачина на кршење на истегнување (MD&TD) (N / mm) > 13 > 20 > 27 > 33 > 40 > 53 > 67 > 80
4 Издолжување при принос (MD&TD) (%) > 12 > 12 > 12 > 12 > 12 > 12 > 12 > 12
5 Издолжување при b 「eak (MD&TD) (%) > 700 > 700 > 700 > 700 > 700 > 700 > 700 > 700
6 Отпорност на солза (MD&TD) (N) > 58 > 93 > 125 > 160 > 190 > 250 > 315 година > 375 година
7 Јачина на пункција (N) > 160 > 240 > 320 > 400 > 480 година > 640 година > 800 > 960 година
8 Пукање на стрес на истегнување (оптоварување на постојан товар на засек) h > 300 > 300 > 300 > 300 > 300 > 300 > 300 > 300
9 Јаглеродна црна содржина (%) 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0
10 85 ° C стареење на топлина (задржување на атмосферски OIT по 90d) (%) > 55 > 55 > 55 > 55 > 55 > 55 > 55 > 55
11 УВ-заштита (стапка на задржување на OIT по 1600 часа увиолизирање) > 50 > 50 > 50 > 50 > 50 > 50 > 50 > 50
12 Дисперзија на јаглерод црна боја Во 10 податоци, одделение 3 <1, одделение 4,5 не се дозволени
13 Време на оксидативно индукција (мин) Време на индукција на атмосферска оксидација 100 ≧
Време на индукција на висок притисок на оксидација 400 ≧

 

Апликација:

1. Заштита на животната средина и санитација (на пр. Депонија, третман на отпадни води, постројка за третман на отровни и штетни материи, магацин за опасни материи, индустриски отпад, градежен и отпаден минир, итн.)

2. Заштита на вода (како што се спречување на проток, приклучување на истекување, арматура, вертикален јадрен wallид на канали за спречување на истекување, заштита од наклон, итн.

3. Општински работи (подземна железница, подземни работи на згради и цистерни на кров, спречување на протекување на кровни градини, постава на канализациони цевки, итн.)

4. Градина (вештачко езеро, езерце, дното на езерцето за голф, заштита од наклон и сл.)

5. Петрохемиски (хемиска фабрика, рафинерија, контрола на проток на резервоар за бензински пумпи, резервоар за хемиска реакција, постава на резервоар за седиментација, секундарна постава, итн.)

6. Рударска индустрија (непропустливост на долната обвивка на езерцето за перење, езерцето за лупење на грамада, дворот за пепел, езерцето за растворање, езерцето за седиментација, дворот, езерцето за јадење, итн.)

7. Земјоделство (контрола на проток на акумулации, езерца за пиење, езерца за складирање и системи за наводнување)

8. Аквакултура (постава на рибник, езерце со ракчиња, заштита од наклон на круг од морски краставици, итн.)

9. Индустрија за сол (базен за кристализација на сол, капакот на базенот со саламура, геомембраната на солта, геомембраната на солениот базен)

 


  • Претходно:
  • Следно:

  • 
    WhatsApp Онлајн Chat!