Неткаен геотекстил со кратки влакна

Краток опис:

Кратки влакна Неткаен геотекстил е нов вид градежен материјал што се користи во нискоградба. Изработена е од ПП или ПЕТ влакна со процеси на игла. Цврстината на истегнување на ПП неткаен геотекстил е поголема од ПЕТ неткаен. Но, и двајцата имаат добра отпорност на солза и исто така имаат добра главна функција: филтер, дренажа и арматура. Спецификациите се движат од 100 грама на метар квадратен до 800 грама на метар квадратен.


детали за производот

Тагови производ

Опис:

Кратки влакна Неткаен геотекстил е нов вид градежен материјал што се користи во нискоградба. Изработена е од ПП или ПЕТ влакна со процеси на игла. Цврстината на истегнување на ПП неткаен геотекстил е поголема од ПЕТ неткаен. Но, и двајцата имаат добра отпорност на солза и исто така имаат добра главна функција: филтер, дренажа и арматура. Спецификациите се движат од 100 грама на метар квадратен до 800 грама на метар квадратен.

Карактеристики на производот:

1.Тоа е еколошки градежен материјал.

2.Добри механички својства, добра пропустливост на вода, отпорност на корозија и отпорност на стареење.

3. Силни перформанси против погребување и антикорозија, мека структура и добра дренажна изведба.

4.Добар коефициент на триење и цврстина на истегнување, и има геотехнички перформанси за засилување.

5. Добар целокупен континуитет, мала тежина и удобна конструкција

6. Тоа е видлив материјал, така што има добра функција за филтрирање и изолација и силна отпорност на пункција,

така што има добри перформанси за заштита.

Технички лист со податоци:

Технички податоци за неткаен геотексил со кратки влакна

Механички

Својства

Тежина

g / м2

100

150

200

250

300

350

400

450

500

600

800

варијација на тежина

%

-8

-8

-8

-8

-7

-7

-7

-7

-6

-6

-6

дебелина

мм

0,9

1.3

1.7

2.1

2.4

2.7

3

3.3

3.6

4.1

5

варијација на ширина

%

-0,5

Јачина на прекин (MD и XMD)

KN / m

2.5

4,5

6.5

8

9,5

11

12,5

14

16

19

25

Пауза

издолжување

%

25-100

CBR Burst

Силни страни

КН

0,3

0,6

0,9

1.2

1.5

1.8

2.1

2.4

2.7

3.2

4

Јачина на солза : (MD и XMD)

КН

0,08

0,12

0,16

0,2

0,24

0,28

0,33

0,38

0,42

0,5

0,6

MD = Јачина на насока на машина CD = Јачина на насока на машина

Хидраулични производи

големина на сито 090

мм

0,07 〜0,20

Коефициент на

Подвижност

см / с

(1.099) X (10-1 〜10-3)

 

Апликација:

1. За зајакнување на полнењето на потпорниот wallид или закотвување на плочата на лицето на потпорниот ид. Изградете завиткани потпорни wallsидови или потпори.

2. Зајакнување на флексибилниот тротоар, санирање на пукнатини на патот и спречување на рефлектирачки пукнатини на површината на патот.

3. Зголемување на стабилноста на наклонот на чакал и армираната почва за да се спречи ерозијата на почвата и оштетувањето од замрзнување на ниска температура.

4. Изолациониот слој помеѓу баластот и коловозот или помеѓу патот и мекото тло.

5. Изолациониот слој помеѓу вештачко полнење, карпесто поле или материјално поле и темел и помеѓу различни замрзнати слоеви на почва. Филтрација и засилување.

6. Филтерскиот слој на горниот тек на почетната брана за складирање пепел или браната за јаловина и филтерскиот слој на системот за одводнување во задното полнење на потпорниот wallид.

7. Филтер слој околу дренажната цевка или чакал дренажен ров.

8. Филтрите на бунари за вода, бунари за олеснување или коси цевки под притисок во хидрауличното инженерство.

9. Изолациски слој на геотекстил помеѓу автопатите, аеродромите,

10. Вертикална или хоризонтална дренажа во рамките на земјената брана, закопана во почвата за да се распушти притисокот на порите.

11. Одводнување зад непропустлива геомембрана или под бетонски капак во земјени брани или насипи.


  • Претходно:
  • Следно:

  • 
    WhatsApp Онлајн Chat!