Текстурирана геомембрана

Краток опис:

Текстурираната геомембрана HDPE има одлична прилагодливост на температурата, заварливост, издржливост на времето и добра отпорност на стареење, отпорност на хемиска корозија, отпорност на пукање на стрес во животната средина и отпорност на дупчење. Затоа, тој е особено погоден за подземни проекти, рударски проекти, депонии, канализација или места за третман на остатоци од отпад како материјали што не пропуштаат вода.


Текстурираната геомембрана HDPE е нов вид материјал против продирање. Текстурираната геомембрана HDPE со единечна и двојна текстура површина може да го зголеми коефициентот на триење и функцијата на лизгање. Тој е посоодветен за стрмен наклон и вертикално анти-пробивање и подобрување на инженерската стабилност.


Постојат два различни типа на текстура HDPE, нормална текстура и зашилена текстура.


детали за производот

Тагови производ

Опис:

Текстурираната геомембрана HDPE има одлична прилагодливост на температурата, заварливост, издржливост на времето и добра отпорност на стареење, отпорност на хемиска корозија, отпорност на пукање на стрес во животната средина и отпорност на дупчење. Затоа, тој е особено погоден за подземни проекти, рударски проекти, депонии, канализација или места за третман на остатоци од отпад како материјали што не пропуштаат вода.
Текстурираната геомембрана HDPE е нов вид материјал против продирање. Текстурираната геомембрана HDPE со единечна и двојна текстура површина може да го зголеми коефициентот на триење и функцијата на лизгање. Тој е посоодветен за стрмен наклон и вертикално анти-пробивање и подобрување на инженерската стабилност.
Постојат два различни типа на текстура HDPE, нормална текстура и зашилена текстура.

Карактеристики на производот:

1. Долг живот, анти-стареењето, покривот може да биде повеќе од 30 години, под земја може да биде повеќе од 50 години.

2.Добра цврстина на истегнување, високо издолжување.

3. Добра флексибилност на висока / ниска температура

4. Лесно да се конструира, без загадување.

5.Добра антикорозивна способност, може да се користи во посебна област

6. Разни бои се достапни

7.Skidproof

Геомембрана со двојна текстура HDPE

Бр Тест ставка  
Дебелина (мм) 1.00 1,25 1,50 2.00 2.50 3.00
  Висина на текстура (мм) 0,25 0,25 0,25 0,25 0,25 0,25
1 Густина g / m2 0,94 0,94 0,94 0,94 0,94 0,94
2 Цврстина на принос на затегнување QMD & TD) (N / mm) > 15 > 18 > 22 > 29 > 37 > 44
3 Јачина на кршење на истегнување (MD&TD) (N / mm) > 10 > 13 > 16 > 21 > 26 > 32
4 Издолжување при принос (MD&TD) (%) 12 12 12 12 12 12
5 Издолжување при пауза (MD&TD) (%) 100 100 100 100 100 100
6 Отпорност на солза (MD&TD) (N) > 125 > 156 > 187 година > 249 > 311 година > 374
7 Јачина на пункција (N) > 267 > 333 > 400 > 534 > 667 година > 800
8 Пукање на стрес на истегнување (оптоварување на постојан товар на засек) h 300 300 300 300 300 300
9 Јаглеродна црна содржина (%) 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0 2.0-3.0
10 Време на оксидативно индукција (мин) Време на индукција на атмосферска оксидација 100
Време на индукција на висок притисок на оксидација 400
11 85 ° C стареење на топлина (задржување на атмосферски OIT по 90d) (%) 55% 55% 55% 55% 55% 55%
12 УВ-заштита (стапка на задржување на OIT по 1600 часа увиолизирање) 50% 50% 50% 50% 50% 50%

 

 Апликација:

1. Заштита на животната средина и санитација (на пр. Депонија, третман на отпадни води, постројка за третман на отровни и штетни материи, магацин за опасни материи, индустриски отпад, градежен и отпаден минир, итн.)

2. Заштита на вода (како што се спречување на проток, приклучување на истекување, арматура, вертикален јадрен wallид на канали за спречување на истекување, заштита од наклон, итн.

3. Општински работи (подземна железница, подземни работи на згради и цистерни на кров, спречување на протекување на кровни градини, постава на канализациони цевки, итн.)

4. Градина (вештачко езеро, езерце, дното на езерцето за голф, заштита од наклон и сл.)

5. Петрохемиски (хемиска фабрика, рафинерија, контрола на проток на резервоар за бензински пумпи, резервоар за хемиска реакција, постава на резервоар за седиментација, секундарна постава, итн.)

6. Рударска индустрија (непропустливост на долната обвивка на езерцето за перење, езерцето за лупење на грамада, дворот за пепел, езерцето за растворање, езерцето за седиментација, дворот, езерцето за јадење, итн.)

7. Земјоделство (контрола на проток на акумулации, езерца за пиење, езерца за складирање и системи за наводнување)

8. Аквакултура (постава на рибник, езерце со ракчиња, заштита од наклон на круг од морски краставици, итн.)

9. Индустрија за сол (базен за кристализација на сол, капакот на базенот со саламура, геомембраната на солта, геомембраната на солениот базен)


  • Претходно:
  • Следно:

  • 
    WhatsApp Онлајн Chat!