Филамент неткаен геотекстил

Краток опис:

Неткаен геотекстил со филамент е непреплетуван геотекстил со игла со нишка, кој е изработен од полиестер, формиран со процес на удирање на игла и термички врзан, нуди оптимални перформанси по единица тежина. Неткаен геотекстил со филамент обезбедува ефикасно и економично решение на функциите за раздвојување, филтрирање, дренажа, заштита и засилување за инженерски проекти.


детали за производот

Тагови производ

Опис:

Неткаен геотекстил со филамент е непреплетуван геотекстил со игла со нишка, кој е изработен од полиестер, формиран со процес на удирање на игла и термички врзан, нуди оптимални перформанси по единица тежина. Неткаен геотекстил со филамент обезбедува ефикасно и економично решение на функциите за раздвојување, филтрирање, дренажа, заштита и засилување за инженерски проекти.

Карактеристики на производот:

Филтрација

кога водата поминува од ситно-грануларен во груб-зрнест слој, неткаените геотекстили можат добро да ги задржат фините честички. Како на пример кога водата тече од песочна почва во геотекстил завиткан одвод на чакал.

Одвојување

да се одделат два слоја почва со различни физички својства, како што е одвојувањето на чакал од патот од меки под-основни материјали.

Одводнување

да се исцеди течност или гас од рамнината на ткаенината, што доведува до исцедување или проветрување на почвата, како што е слојот на отворот за гас во капачето за депонија.

зајакнување

да се подобри носивоста на одредена структура на почвата, како што е засилување на потпорен wallид.

Технички лист со податоци:

 

тест Единица BTF10 BTF15 BTF20 BTF25 BTF30 BTF35 BTF40 BTF45 BTF50 BTF60 BTF80
Бр Маса на метар квадратен g / м2 100 150 200 250 300 350 400 450 500 600 800
1 варијација на тежина % -6 -6 -6 -5 -5 -5 -5 -4 -4 -4 -4
2 дебелина мм 0,8 1.2 1.6 1.9 2.2 2.5 2.8 3.1 3.4 4.3 5.5
3 варијација на ширина % -0,5
4 Јачина на прекин (MD и XMD) KN / m 4,5 7.5 10,5 12,5 15 17.5 20,5 22.5 25 30 40
5 издолжувањеПауза % 40 ~ 80
6 CBR BurstСилни страни KN / m 0,8 1.4 1.8 2.2 2.6 3 3.5 4 4.7 5.5 7
7 големина на сито 090 мм 0,07 〜0,20
8 Коефициент на видливост см / с (1.099) X (10-1 ~ 10-3)
9 Јачина на солза KN / m 0,14 0,21 0,28 0,35 0,42 0,49 0,56 0,63 0,7 0,82 1.1

 

Апликација:

1. За зајакнување на полнењето на потпорниот wallид или закотвување на плочата на лицето на потпорниот ид. Изградете завиткани потпорни wallsидови или потпори.

2. Зајакнување на флексибилниот тротоар, санирање на пукнатини на патот и спречување на рефлектирачки пукнатини на површината на патот.

3. Зголемете ја стабилноста на наклонот на чакал и армираната почва за да спречите ерозија на почвата и оштетување на замрзнување при ниска температура.

4. Изолациониот слој помеѓу баластот и коловозот или помеѓу патот и мекото тло.

5. Изолациониот слој помеѓу вештачко полнење, карпесто поле или материјално поле и темел, изолација, филтрација и засилување помеѓу различните замрзнати слоеви на почвата.

6. Филтерскиот слој на горниот тек на почетната брана за складирање пепел или браната за јаловина и филтерскиот слој на системот за одводнување во задното полнење на потпорниот wallид.

7. Филтер слој околу дренажната цевка или чакал дренажен ров.

8. Филтрите на бунари за вода, бунари за олеснување или коси цевки под притисок во хидрауличното инженерство.

9.Изолациски слој на геотекстил помеѓу автопат, аеродром, железна згура и вештачко полнење карпи и темел.

10. Вертикална или хоризонтална дренажа во рамките на земјената брана, закопана во почвата за да се распушти притисокот на порите.

11. Одводнување зад непропустлива геомембрана или под бетонски капак во земјени брани или насипи


  • Претходно:
  • Следно:

  • 
    WhatsApp Онлајн Chat!