Премаз на битуменски прајмер

Краток опис:

Битуменски прајмер на база на течна вода – Облога со прајмер Облогата со прајмер е битуменска течност која запечатува порозни површини, како што е бетонот, за да се подобри адхезијата на битуменските материјали што треба да се нанесат на подлогата, се препорачува да се користи премаз со прајмер при сите примени на Torch on m ...


Детали за производот

Ознаки на производи

Битуменски прајмер на база на течна вода – премаз на прајмер

Прајмерната обвивка е битуменска течност која запечатува порозни површини, како што е бетонот, за да се подобри адхезијата на битуменозните материјали што треба да се нанесат на подлогата, се препорачува употреба на премаз со прајмер при сите примени на Torch на мембрани и самолепливи мембрани.

е во согласност со ASTM D-41

Премазот треба темелно да се измеша пред да се нанесе на подлогата со четка, валјак или спреј.

300g/m2 Четка/валјак

200гр/м2 прскано

Бетонот треба да се стврдне и стар најмалку 8 дена, По сушењето, секоја локализирана промена на бојата на површината треба да се повлече и да се остави да се залечи.

Нанесете ја облогата со прајмер само на површина што може да се покрие во текот на истиот ден.Не оставајте го прајмерот изложен повеќе од 24 часа, доколку тоа може

да биде случај, нанесете уште еден слој и оставете да се залечи како погоре.

Алатките може да се чистат со бел дух или парафин.

Време на сушење:

2 часа +_ 1 час зависи од локалните временски услови за време на апликацијата.

Пакување: канти од 20 кг

Специфична тежина: 0,8-0,9

Рок на траење: 2 години


  • Претходно:
  • Следно:

  • на
    WhatsApp онлајн разговор!